Project ARA: Aproape gata de lansare?

Standard

Desi, initial ar fi trebuit lansat anul trecut (articol: Project ARA), dupa multe intarzieri, in principal datorate modului de prindere a modulelor pe placa principala, Project ARA, este mai aproape de lansare ca niciodata.

Intr-una din conferintele de la Google I/O, a fost prezentat un prototip complet functional al acestui telefon impreuna cu detalii despre starea actuala a proiectului si planurile pentru viitor in ceea ce il priveste.

Cateva update-uri au fost aduse platformei. Se pare ca aceasta a fost regandita, de la a fi doar o „placa de baza”, la a contine integrate componetele strict necesare telefonulul pentru a functiona: CPU-ul, GPU-ul, antenele, senzorii, bateria si display-ul. Modulele, in numar de 6, vor veni pentru a aduce functionalitate in plus smartphone-ului. Un avantaj al acestei metode va fi faptul ca modulele vor putea fi detasate, fara a fi nevoie de inchiderea si deschiderea telefonului, printr-o comanda de genul „Ok Google, remove speaker”.

araphones

De asemenea, proiectul a fost preluat direct de Google, de la ATAP, si se pare ca va deveni primul telefon produs direct de acestia, fara parteneriat cu alti producatori, precum Samsung, Huawei, HTC, Motorola.

In ceea ce priveste disponibilitatea, daca nu vor mai exista intarzieri, varianta pentru dezvoltatori va fi disponibila in toamna, odata cu noile nexus-uri, iar cea comerciala in 2017.

Credeti ca va prinde un astfel de telefon sau vor fi preferate tot cele de pana acum?

Pentru mai multe articole si noutati, nu uitati sa dati like pagini de facebook OverWrite!

Lasă un comentariu