[Update] Daca 1+3=4, atunci OnePlus 3?

Standard

[Update] O noua imagine cu OnePlus 3 a aparut pe internet si de data aceasta este cat se poate de clara. Dupa cum vedeti noul smartphone de la OnePlus prezinta un design asemanator celor de la HTC, fiind construit complet din metal, compania indepartandu-se de design-ul clasic Sandstone.


In 2014, pe o piata care deja abunda de telefoane de top, cu specificatii excelente si capabilitati extraordinare, OnePlus One a reusit sa atraga, intr-un timp neasteptat de scurt, interesul a numerosi iubitori de tehnologie.

Specificatiile oferite si pretul mult mai bun din punctul de vedere al raportului calitate/pret au facut ca acest telefon sa „invadeze” cu rapiditate topul celor mai bune telefoane ale anului. Poate un alt element important l-a reprezentat si sistemul de invitatii prin care se putea achizitiona mult-doritul terminal, care a crescut intr-un fel farmecul si a dus la cresterea interesului din partea cumparatorilor.

Oricum ar fi, rezultatul a fost unul total favorabil pentru cei de la OnePlus, obtinand un adevarat „Flagship Killer”, asa cum si pe site-ul oficial il numeau, care oferea unui pasionat in domeniu orice si-ar fi putut dori de la un telefon, la un pret poate si de 3 sau chiar 4 ori mai mic decat pentru alte device-uri existente deja pe piata.

OnePlus-One

Pentru mai multe detalii despre OnePlus One, puteti accesa urmatoarele link-uri:

Bineinteles ca lucurile nu s-au oprit aici, a urmat si un „sequel” al seriei, cu aparitia previzibilului OnePlus 2, care a adus numeroase upgrade-uri predecesorului sau, spre multumirea fanilor, care asteptau cu sufletul la gura sa treaca la nivelul urmator propus de OnePlus.

Chiar si varianta usor mai ieftina, OnePlus X, a reusit sa atraga cumparatori catre compania chineza. Chiar daca specificatiile nu depaseau ceea ce deja variantele de top de la momentul respectiv ofereau, a reusit sa atinga un numar mare de sustinatori si s-a facut bine-cunoscut in domeniul telefoanelor cu preturi medii spre mici.

In fine, daca o serie este apreciata si atrage atat de multi sustinatori, este lesne de inteles ca va continua o buna perioada de timp. Asa se intampla si cu seria celor de la OnePlus, intrucat in viitorul apropiat este asteptat un nou device – ONEPLUS 3, despre care zvonurile, bineinteles, au inceput sa apara.


Data de lansare si pretul telefonului

Conform unui interviu apartinand celor de la CNET, co-fondatorul companiei OnePlus, Carl Pei, a anuntat ca, pentru cel de-al treilea terminal de top, lansarea va avea loc undeva la finalul celei de-a doua jumatati a anului 2016. Asta ar insemna ca fanii OnePlus nu vor mai avea foarte mult de asteptat, intrucat momentul propus de catre Pei este destul de aproape. Totusi, o data exacta nu se poate sti inca.

Bag-of-MoneyDaca ne referim si la pretul pe care il vor cere chinezii pentru OnePlus 3, el se va regasi in aceeasi zona ca si cei 2 predecesori: undeva intre 300 si 400$. Pana acum, varianta cea mai plauzibila, in urma unui „leak” chiar din luna mai, ar fi ca telefonul va costa aproximativ 310$. Pretul este mai mic decat cel pe care il are OnePlus 2, insa sustinatorii se asteapta ca noul terminal sa fie net superior modelului precedent.

Exista surse care speculeaza ca va exista chiar si o varianta PREMIUM a telefonului, care va avea, totusi, un pret mai crescut, 384$.


Aspectul telefonului

Screenshot 2016-05-13 22.30.32.png

Foarte interesant este ca filozofia celor de la OnePlus se bazeaza, in materie de design, pe simplitate. De ce sa chinuim utilizatorul cu multe butoane inutile, cand putem folosi ceva mult mai facil, mai intuitiv si mai simplist? Cel mai probabil, asta ar fi gandirea lor, pentru ca asa s-a dovedit a fi pana la momentul actual.

Bineinteles ca zvonurile sunt numeroase, iar pozele care vor sa prezinte aspectul exterior al viitorului „Flagship Killer” sunt diferite. Toate insa au in comun mai multe lucruri:

  • Fata telefonului va fi in intregime acoperita de sticla, urmand, destul de posibil, modelul des utilizat actual, al sticlei cu margini usor rotunjite, pentru a oferi o ergonomie sporita si un confort ridicat
  • Central, in partea de jos a ecranului, se va gasi un nou senzor de amprente, inglobat in clasicul buton Home
  • Unele zvonuri anunta ca fata telefonului va gazdui in partea inferioara si un difuzor, care aduce aminte de asezarea similara a acestuia la modelele din seria One a celor de la HTC
  • Marginea inferioara a telefonului va oferi un port USB type-C, o mufa jack de 3.5mm si un difuzor care pare a fi similar ca aspect cu cel intalnit pe iPhone 6/6S sau chiar si pe Samsung Galaxy S6 si Galaxy S7
  • Spatele telefonului ramane destul de incert, intrucat sursele nu ofera foarte multe informatii. Totusi, este sigur ca va avea asezarea tipica a camerei in partea de sus, central, iar mai jos, logo-ul OnePlus

In mod cert, orice configuratie va prezenta, din acest punct de vedere, al design-ului, telefonul va avea un aspect ergonomic, placut si simplist, ceea ce il va face, cu siguranta, un telefon ravnit.

Cateva posibile poze cu telefonul, cu accent pe posibile, pentru ca ele sunt doar „leaks”. Pana la proba contrarie, nu se poate sti sigur daca vreuna dintre poze este si ceea ce vom primi in curand de la cei de la OnePlus.

Iata-le:

Screenshot 2016-05-13 22.30.44


Specificatii

Desi nu ne putem baza niciodata in totalitate pe ceea ce spun zvonurile, ele au avut dreptate in majoritatea cazurilor din domeniul smartphone-urilor. Din informatiile pe care numeroasele surse le ofera, cele mai plauzibile caracteristici ale noului telefon al celor de la OnePlus ar fi:

Display

  • Tip: LTPS IPS LCD
  • Dimensiune: 5.0 inch (densitate 441 ppi)
  • Rezolutie: 1920 X 1080 (FULL HD)
  • Protectie: Corning Gorilla Glass 4

Memorie

  • RAM: 4GB/6GB
  • Spatiu Stocare: 32/64GB
  • Card Slot: NU

Procesor

  • Producator: Qualcomm (Snapdragon 820)
  • CPU: Dual-core 2.15 GHz Kryo si dual-core 1.6 GHz Kryo
  • GPU: Adreno 530

Camera

  • Spate:
    1. 16 MP, f/1.8, dimensiunea pixelilor – 1.3 μm, laser autofocus, flash dual-LED
    2. Video 2160p la 30 fps
  • Fata:
    1. 8 MP, f/2.0
    2. Video 1080p

Acestea sunt doar cateva dintre specificatiile viitorului model OnePlus, ramanand ca restul sa fie descoperite in momentul lansarii.


Concluzii

Mult a fost, putin a mai ramas. Daca ne bazam pe ceea ce am mentionat mai sus legat de momentul lansarii lui OnePlus 3, nu ar mai trebui sa treaca prea mult timp pana sa putem comanda mult-asteptatul smartphone.

Zvonurile anunta un terminal promitator, cu un aspect foarte placut si cu o simplitate evidenta care ascunde complexitatea specificatiilor ce fac ca acest nou telefon sa devina un adevarat „Flagship Killer”.

Nu uitati sa dati like paginii de facebook OverWrite pentru a fi la curent cu ultimele noutati!

Surse: Redmondpie.comAndroidpit.comForbes.comGsmarena.comThegadgetox.net

Lasă un comentariu